Η Σαρακοστή ξεκίνησε και θέλουμε ένα γλυκό νηστίσιμο και εύκολο; Τα ατομικά νηστίσιμα cheesecake με granola της Le Petit Dejeuner φτιάχνονται πανεύκολα και αξίζει να το δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή:
Για τη βάση:
250 γραμμάρια granola χωρίς προσθήκη ζάχαρης
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο φυτικό
Για την κρέμα:
1300 γρ. γάλα αμυγδάλου
130 γρ. κορν φλαουρ
200 γρ. ζάχαρη
170 γρ. βούτυρο φυτικό
Για την επικάλυψη:
Μαρμελάδα της επιλογής σας ή νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
Σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε καλά τη granola χωρίς προσθήκη ζάχαρης και τη ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο φυτικό βούτυρο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια (6-8 μπολάκια ανάλογα με το μέγεθος) και το πατάμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά μόλις πήξει και προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις λιώσει το βούτυρο τοποθετούμε την κρέμα επάνω στα μπολάκια που έχουμε τη βάση του cheesecake.
Αλείφουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα της επιλογής μας ή νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού αφού τη λιώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.
Extra Tip: μπορούμε να ρίξουμε έξτρα granola χωρίς προσθήκη ζάχαρης επάνω στο γλυκό για πιο τραγανό αποτέλεσμα!
Το γλυκό μας είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία και... καλή απόλαυση!
Μπορείτε να δείτε τη συνταγή μας στα social media ή στο Youtube κανάλι μας εδώ.