Παστεριωμένο αβγό
Παστεριωμένο αβγό

Ένα από τα κυριότερα συστατικά του αβγού που είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό μας είναι η πρωτεΐνη. Πιο συγκεκριμένα, το ασπράδι του αβγού περιέχει 40 διαφορετικές πρωτεΐνες, οι οποίες έχουν υψηλή διατροφική αξία, ενώ έχουν την ιδιότητα να αφομοιώνονται πιο εύκολα από τον οργανισμό μας.

Οι πρωτεΐνες που βρίσκουμε στο ασπράδι του αβγού βοηθούν σε διάφορες λειτουργίες όπως:
- Αναδόμηση των κυτταρικών ιστών
- Χτίσιμο των μυών
- Παροχή ενέργειας
- Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος

Το γεγονός ότι αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των δομικών στοιχείων της άπαχης μυϊκής μάζας είναι λογικό αν αναλογιστούμε πως στο ασπράδι του αβγού δεν περιέχονται καθόλου λιπαρά ή χοληστερόλη.

Neochorouda, 54500,
Thessaloniki | Greece
General Enquiries
info@tsakirisfamily.gr
Call us Today
+30 2310 787 545